Daudzi no mums piekrīt, ka kafija ir kaut kas ļoti īpašs. Bet vai zinājāt, ka, samaļot kafijas pupiņas, varat iegūt vēl vairāk no tās? Aromāts, garša, pieredze – jā, visu paspilgtina kafijas pupiņu samalšana.
Samaļot pupiņas, jūs veicat visgrūtāko un vissvarīgāko darbu – palielināt kafijas virsmas laukumu, salīdzinoši lielās pupiņas pārvēršot smalkos graudiņos – granulās. Tā tiek radīti nosacījumi, lai ūdens no kafijas iegūtu visas garšas un aromātus.
Vidēji rupji samalta kafija noteiktajā vidējā gatavošanas laikā atklāsies pietiekami, un garša būs optimāla. Ja jums liekas, ka kafija ir pārāk skābena vai pārāk rūgta, atliek tikai izvēlēties smalkāku vai rupjāku malumu, kas atbilst jūsu gaumei.
Katram kafijas gatavošanas veidam vislabāk ir piemērota noteikta rupjuma kafija. Ja kafija ir pārāk stipra, tā jāmaļ rupjāk. Ja kafija ir mazāk intensīva, tā jāsamaļ smalkāk. Kafijas pagatavošanas metodēm piedāvāto rupjumu vislabāk uzskatīt par ieteikumu, kuru var izmantot meklējot vislabāko kafijas garšu.